Juta SCHELFTHOUT is JUNIOR JOURNALIST 2023 !

Juta SCHELFTHOUT is JUNIOR JOURNALIST 2023 !

  • Wim Van Hevele

Kandidate Davidsfonds Aalter is beste van 10.000 deelnemers.

Nadat op vrijdagavond 17.02.2023 de lokale prijsuitreiking van de Davidsfonds Aalter “Junior Journalistwedstrijd” rond  het thema “#trots en #lokale helden” vond, bleek dat Juta de lokale wedstrijd had gewonnen. De afdeling stuurde dit knappe werkje door voor deelname aan de nationale wedstrijd. In Aalter was ze reeds de beste van 240 leerlingen uit het 5de en 6deleerjaar, een recordaantal deelnemers voor Groot-Aalter.

 

Op zondag 16 april verzamelden jonge journalisten-in-wording zich in het Vlaams Parlement voor de Junior Journalist prijsuitreiking nadat de teksten losgelaten werden aan een nationale jury van experten bestaande uit leerkrachten, schrijvers en journalisten.

 

De lijst van laureaten bestond uit de top 5 in reeks 1 (vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs) zijnde Leoandro Van den Brande, Yael Verhaeghe, Matteo Vandenbrouke, Isaac Konan en Juta Schelfthout. De inzending van  Juta Schelfthout, van het Davidsfonds Aalter, won de wedstrijd met “Vuilzeke is niet langer het vuilste dorp”.

 

Juta Schelfthout die school loopt in de Vrije Basisschool Tabor Sint-Maria-Aalter, en woonachtig is in Ruiselede, werd geloofd door de organisatie, waarbij de tekst van haar werkje op de blog van Davidsfonds Nationaal te lezen valt.

 

Deze prijs is, volgens de lokale bezieler van deze wedstrijd Patrick Maertens, een bewijs dat de scholen in Aalter van een degelijk, zeg maar ‘hoog’, niveau zijn en onze lokale jeugd over bijzondere talenten beschikt, elk in zijn categorie, is het nu muziek, woord, dans of literatuur. Het is dank zij de ouders en de leerkrachten dat zij hun talenten volledig kunnen ontwikkelen. Als wij, als eenvoudige Davidsfonds afdeling, hierbij  een steentje in hun ontwikkeling kunnen bijdragen dan zijn wij gelukkig en blij.  Zou zeggen een dikke proficiat aan Juta!!!!

In de krant

 

#TALENT #KWALITEIT